Salı, Mart 19, 2024
Ana SayfaEndüstrilerİntralojistik EndüstrisiÜretim Tesisleri İçin A‘dan Z‘ye İntralojistik Çözümleri Sunuyoruz

Üretim Tesisleri İçin A‘dan Z‘ye İntralojistik Çözümleri Sunuyoruz

Leuze electronic olarak 50 yılı aşkın tecrübesiyle endüstriyel otomasyonda yenilikçi , verimli sensör çözümleri ile birlikte 3 ana sensör grubu algılama, tanımlama ve güvenlik ürünlerinin üretimini yapmaktadır. Bu çözümlerimiz ile odaklandığımız 4 ana endüstri ve bu endüstrideki uygulama bilgilerimiz , tecrübelerimiz , bizleri daha yetkin kılmaktadır. Odaklandığımız endüstriler öncelikli olarak, İntralojistik, Otomotiv Sanayi, Makine İmalat ve Paketleme sektörleridir.  Leuze electronic olarak, intralojistikte toplamda 8 farklı uygulamamız bulunmaktadır ve bu tüm uygulamalar hepsi bir araya geldiğinde bir üretim tesisinin A‘dan Z‘ye intralojistik adına yapı taşlarını oluşturmaktadır.

Uygulamalarımızın kullanım alanlarında e-ticaret, lojistik, otomotiv, elektronik, beyaz eşya gibi bir çok farklı nokta bulunmaktadır. Üretim proseslerinin hızlanması, verimliliğin arttırılması, depolama yer alanlarının daha verimli kullanılmak istenilmesi, karanlık fabrikalara geçiş gibi konular bir araya geldiğinde intralojistik çözümlerinin gerekliliği ve talepleri oluşturmaktadır. Türkiye‘de son yıllarda bizlerde bu yatırımların çok daha hızlı arttığını, teknoloji yatırımlarının ve dijitalleşmenin kaçınılmaz olduğunu gözlemlemekteyiz.

Uygulamala

Yüksek Depolama (AS-RS)

Raflar arasında çalışmakta olan Yüksek Depolama Robotları (High Bay Storage) depolamada kritik önemdedir, müşterilerimizin talepleri doğrultusunda ürünler burada palet veya kutular içerisinde taşınmaktadır.

Buradaki ürün çözümlerimizde BPS 300i Barkod pozisyonlama ürünümüzle + , – 0.15 mm hassasiyetiyle X ve Y eksenlerinde robotta hassas pozisyonlama yaparak, Raflara ürün konumlandırmasında da ortam şartları düşünülerek zamanla metal yoğunluğu ve olası bir pozisyon kaymasının önüne geçebilmek için IPS 200i ürünümüzle yine X ve Y’de 1 mm hassasiyetle son pozisyon kontrolü yapmaktayız ve tüm bu çözümlerle birlikte kablosuz data transferi için DDLS 500i, saniyede 100 Mb data transfer cihazımız kullanılmaktadır.

Mekik (Shuttle)

Depolama da aynı yüksek depolamalar robotlarında olduğu gibi sabit raflar üzerinde taşıma yapılmaktadır. Mekikler palet ve kutu taşımalarda da yoğun olarak kullanılmaktadır. Birçok algılamayı 3C ve 25C ürünlerimizle yapmaktayız. Ürünlerimizin en önemli özellikleri arasında A2LS ile gün ışığından etkilenmemesi, polarize reflektör özelliği ile parlak, şeffaf cisimlerden yansıma yapmayarak kararlı bir çalışma sağlamaktadır.
Mekik üzerindeki uygulamalarda, doluluk kontrol, son pozisyonlama, çarpışma kontrolü ve mesafe ölçüm sensörlerimizle hassas pozisyonlama yapılabilmektedir.

Sürekli Konveyörler (Continous Conveyor) 

Konveyör sistemleri ürünlerin alan içerisinde farklı noktalara taşınması, barkod okuyucular ile ayrıştırılması, hacim ölçme ürünleri ile boyutlarının hesaplanması tamamen bu sistemler üzerinde yapılmaktadır. Tanımlama grubunda en yoğun ürün kullanımına sahip uygulamalardır. Barkod okuyucu, hacim ölçümü ve bunun gibi haberleşme protokolü gerektiren tüm ürünlerimiz, webserver üzerinden IP adresiyle konfigüre edilebilme özelliğine sahiptir. BCL lazer barkod okuyucu ürünlerimizde 50 mm ile 2400 mm okuma aralığında bulunan lazer scanner ürünlerimiz bulunmaktadır. Burada Mavi Lazer teknolojisine sahip BCL 600i ürünlerimiz ile çok düşük modüllere sahip barkodların okuması eksiksiz yapılabilmektedir. Barkod okuyucu çözümlerimiz endüstriyel tüm arayüzleri desteklemektedir ve her arayüz cihaza entegre olarak gelmektedir. Arayüz entegre cihazlarımız sayesinde sahada zaman tasarrufu

, kolay kurulum ve maliyet avantajı sunmaktadır.  CML 700i hacim ölçüm ürünlerimiz ile 5 mm ile 40 mm arasında çözünürlüklerle 3000 mm ulaşan maksimum boyda X,Y ve Z eksenlerinde ölçüm yapılabilmektedir.

Otomatik Yönlendirmeli Araçlar (AGV)

Son dönemin en popüler ve en çok talep edilen uygulamalarında AGV’ler yoğun ilgi görmektedir. Bunun sebebi e-ticaret, lojistik taşımada yoğunlaşan sektör bağımsız da bir çok üretim sahasında otomatik yönlendirmeler sayesinde çalışan sistemlerde hataların önüne geçmesi, anlık verimlilik kontrolünün sağlanması, zaman tasarrufu gibi birden fazla pozitif etken bulunmaktadır. AGV çözümlerinde aracın yönlendirmesi çizgi takibi, 2D Barkod okuma, RFID veya Doğal navigasyon olarak talebin tam olarak ne olduğu veya sahada kullanılabilecek en uygun çözümün sağlanması çok önemlidir.

Saha içerisinde serbest hareketi sağlaması, A noktasında çalışan bir aracı farklı bir zamanda B noktasına adapte edebilmenin kolay olmasından dolayı popüler çözümler arasında doğal navigasyonlu ürünler çok yaygın talep görmektedir.  RSL 425 doğal navigasyon özellikli alan tarayıcı ürünümüz ile 270° alan taramasını 0.1° açısal çözünürlük ile yüksek çözünürlükte harita datası oluşturulabilmektedir. Bu ürünümüzde eş zamanlı olarak safety alanlar belirlenip, pozisyon bilgisi alınabilmektedir.

Vinç (Crane) ve Monoray Sistemler (Monorail) 

Taşıma sistemlerinin bir parçası olan vinçlerin sahadaki farklı ağırlıkları sahip ürünlerin taşınmasında önemi yüksektir. Vinçlerin hassas pozisyonlaması için maksimum 300 m’ye kadar ölçüm mesafesi olan AMS 300i +- 5 mm hassasiyetle, haberleşmesi için de DDLS 500i, sn’de 100 Mb data transfer cihazımız kullanılmaktadır.

Sipariş Toplama (Order Picking) 

Sipariş toplama uygulamalarında tanımlama çözümleri ürünlerin ayrıştırılması için gereklidir. 1D, 2D ve RFID gibi geniş ve güçlü tanımlama ürünleri içeren portföyümüz sistemin performansını ve de maliyet etkinliğini arttırmaktadır.

Yan izlemeli raflar (Side tracking shelf)

Yer avantajı sağlanmak istenilen noktalarda yan izlemeli raflar tercih edilmektedir. Bu çözümlerimiz için güvenlik amaçlı karşılıklı kontrol sensörlerimiz bulunmaktadır.

Otomasyon sistemlerinin gelişimi, Endüstri 4.0 konsepti ile birlikte Microsoft Azure, OPC UA haberleşme ağları ile sahada çalışmakta olan sensörlerin durum, performans, sıcaklık kontrolü ile birlikte planlanabilir bakım zamanı, ön görülebilir saha davranışları hesaplanarak, bunlardan en önemlisi de bu datalar sayesinde sistemler kendi kararlarını oluşturması planlanmaktadır. Leuze electronic olarak geleceğin teknolojilerinde Microsoft Azure, OPC UA teknolojisi ile uyum sağlayan veya ilgili ürünün haberleşme protokolü ile eş zamanlı olarak data transferini sağlayan ürünlerimiz bulunmaktadır. Leuze electronic Türkiye ofisi olarak sadece satış ve pazarlama değil, teknik destek, makine emniyeti, eğitim ve kurulum desteği gibi bir çok konuda uzman ekibimiz ile hizmet vermekteyiz.

App Store ve GooglePlay’ den Leuze uygulamamız ile detaylı ürün bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Apple Store

Google Play

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popüler Yazılar

Son Yorumlananlar