Salı, Mart 19, 2024
Ana SayfaEndüstrilerPaketleme EndüstrisiRöportaj | Yatay Paketleme Makinalarında Tüm Ambalaj Projelerine Tek Bir Sensör

Röportaj | Yatay Paketleme Makinalarında Tüm Ambalaj Projelerine Tek Bir Sensör

Leuze, gıda sektörüne yönelik olarak tüm ambalaj fikirleri için tek bir sensör sunuyor. Leuze Endüstri Satış Mühendisi-Paketleme Ali Koçman, nesneleri yeniden ayarlamaya gerek kalmadan güvenli bir şekilde tespit imkanı sunan “DRT 25C Dinamik Referans Sensörü”nü anlattı.

Gıda üretimine yönelik yatay paketleme uygulamaları için tek bir sensör ile ambalajsız veya çeşitli ambalaja sahip ürünlerin algılanması. Yeni referans tarayıcı çalışma prensibi ile DRT25C serisi sensör hareketli konveyör bandını referans kabul ederek çalışır. Bu yeni teknoloji, konveyörlerin kirliliği ve titreşimden etkilenmeden çeşitli ambalajlara sahip ürünleri algılama esnekliği sağlar.

Parlak veya mat, tek renkli veya gökkuşağı renklerinde olsun: farklı renk ve şeffaflıktaki ambalajlar, yenilikçi referans teknolojimiz tarafından güvenilir bir şekilde tespit edilir.

Bir Sensör ve Sonsuz Olasılıklar

Yeni dinamik referans sensörümüz DRT 25C

, tüm ürün yelpazesini; küçük, yüksek, düz veya küresel-düzensiz şekil ve dış hatlara sahip olsalar bile güvenilir bir şekilde algılar. İlk kurulum sırasında, bant yüzeyi öğrenme butonuna basılarak referans olarak öğretilir.

DRT 25C, nesneleri algılamak için dinamik referans olarak konveyör bandı yüzeyi ile çalışır. Referans noktası değişmediğinden, ürün değişiminde yeniden ayar yapılmasına gerek duyulmaz. Ürün değişimi sırasında kuruluma zaman harcanmaz.

İlk Bakıştaki Avantajları

•    Tüm nesnelerin güvenilir bir şekilde tespiti (düz, boşluğu olan, parlak, şeffaf) arıza sürelerini azaltır ve makinanın verimini artırır.
•    Şekil ya da nesne değiştiğinde yeniden ayarlama gerekmez. Üretim hacmini artırır.
•    Konveyör bandının referans olarak seçildiği öğrenme butonu kullanılarak hızlı ve kolay öğrenme.
•    Konveyör bandında titreşim ya da kirlenme olduğunda dahi güvenilir işlem.
•    IO-Link ile uyarı çıktısı ya da öğrenme butonunun devre dışı bırakılması gibi ek fonksiyonlar.

Her Şekilden Nesne Tespiti

Tampon bölüm ve kaynak çubuğunu kontrol etmek için ürünlerin konveyör bant üzerindeki ön kenarlarının güvenilir bir şekilde tespit edilmesi gerekir. Sensör, yanlış tespitten dolayı makina durmasını engellemek için çok düz ve çok uzun gibi zorlayıcı boyutlara sahip ürünleri de güvenilir bir şekilde tespit etmelidir.

Sensörün tüm ürünler için ayarlanması kolay olmalıdır. DRT 25C dinamik referans tarayıcı sensör bütün ürünleri düzensiz şekil ve dış hatlara sahip olsalar bile güvenilir bir şekilde algılar. Böylece makinalar, uygulama durumundan bağımsız olarak sadece bir sensör tipiyle donatılabilir.

Ayrıca tek düğmeyle öğrenme işlevi sayesinde DRT 25C, kolayca ayarlanabilir.

Her Ambalaj Güvenilir Bir Şekilde Tespit Edilebilir

Tampon bölümün sorunsuz bir şekilde kontrol edilmesi için farklı materyallerden yapılmış ambalajlar ve çok çeşitli yüzeylerin ön kenarlarından güvenilir bir şekilde tespit edilmesi gerekir. Ürünlerin ya da ambalajlarının değiştirilmesi, sensörde bir kurulum ya da ayar yapılmasını gerektirmemelidir.

DRT 25C’nin eşsiz teknolojisi, konveyör bandını referans noktası olarak kullanır. Bu şekilde tespit sistemi, kullanılan materyallerin renk, parlaklık ve şeffaflık gibi yüzey özelliklerinden bağımsız olur. Bu da ürün değiştirirken sensörde kurulum yapmanıza gerek olmadığı anlamına gelir.

Benzersiz CAT Teknolojisi

DRT 25C, nesnelerin tespiti için konveyör bandını dinamik referans olarak kullanır.

Bu yöntemle, konveyör bandının yüzey özellikleri öğrenme butonu ile öğretilir. Bunun ardından sensör, konveyör bandı olmayan nesneleri tespit edecektir. Kontrast Ayarlamalı Öğrenme teknolojisi ile konveyör bandı üzerindeki kirlenme fark edilebilir.

Kolay Kurulum İmkanı

İlk kurulum yapılırken, öğrenme butonu ile konveyör bandı yüzeyi referans olarak öğretilir. Ürün değişiminin ardından, referans noktası aynı kaldığı için ayar değiştirmeye gerek yoktur.

Ek olarak, montaj konumu ve sensörün kendini hizalaması da üzerinde değişiklik yapılmadan çok çeşitli nesneler için kullanılabilir. Bu da ürün değişimi yapılırken sensörde kurulum yapılmasına ihtiyaç olmadığı anlamına gelir.

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popüler Yazılar

Son Yorumlananlar