Salı, Mart 19, 2024
Ana SayfaSensör PeopleFotoElektrik SensörSR 46C/SLS 46C | Zorlu Görevler İçin Yeni Sensör Ailesi

SR 46C/SLS 46C | Zorlu Görevler İçin Yeni Sensör Ailesi

SR 46C serisinin fotoelektrik sensörleri ve ışık tarayıcıları yüksek işlev rezervi ve güvenli cihaz modelleri ile hayran bırakmaktadır. Yeni SR 46C serileri ile, eski modellere göre işlev rezervini %80’e kadar artırmak mümkündür. Bunun iki ana sebebi vardır: iyileştirilmiş ortam ışığını baskılama ve kirlenme ve yansıma durumunda otomatik hassasiyetin yeniden ayarlanması. Bu gelişmeler doğrudan daha istikrarlı bir sistem işlevi ve daha az arıza süresi ile sonuçlanmaktadır. SR 46C serileri bu sebeple konveyör sistemler, paketleme sistemleri, ahşap-işleme sanayi ve özel-amaçlı makine imalatında kullanım için idealdir. -40°C ila +60°C arasında bir sıcaklık aralığı ve IP 67 ve IP 69K’nın yüksek koruma derecesi bu seriye ait tüm sensörleri zorlu çevresel koşullara karşı dayanıklı yapıyor.

En üst teçhizat ve geniş varyant yelpazesi

Sensör varyantları M12 fiş veya kablo bağlantısı ile kırmızı ışık veya kızıl ötesi ile mevcuttur. Diğer teçhizat özellikleri arasında doğrudan cihaz üzerinde basit ve hızlı yapılandırma için öğretme düğmesi, geniş ayar aralığıyla potansiyometre, yüksek derecede görülebilir ışık noktası, iyileştirilmiş durum LED’i ve L 46C karşılıklı çalışan fotoelektrikli sensörlerle ön ekranın arkasında ilave gösterge vardır.

L 46C karşılıklı çalışan fotoelektrikli sensörlere ilaveten, 150 m’ye kadar çok uzun çalışma aralıklarında en yüksek işlevsel güvenilirliği mümkün kılan, Leuze elektronic aynı zamanda bu serilerin bir parçası olarak PRK 46C fotoelektrikli sensörleri sunmaktadır. Bunlar küçük reflektörler, ağır kirlenme ve folyo-sarılı nesneler için idealdir. Karanlık ve parlak nesnelerin algılanması için, HT 46C cisimden yansımalı sensörler nihai olarak ilk tercih arasında yer almaktadır.

Işık-bantlı sensörler

RK 46C-VarOS reflektörden yansımalı fotoelektrik sensörleri ışık-bandı optikleri sayesinde güvenilir algılamaları ile ikna etmektedir. RK 46C VarOS, seçici olarak tespit eden normal sensörlerin aksine, 50 mm’lik bir band alanı üzerinde nesneleri tespit eden reflektörden yansımalı bir fotoelektrik sensördür. Paketleme sistemleri ve dahili lojistiklerde, nesne sensörü açıklıkları olan yüzeylerin yanı sıra çeşitli boyutlarda ve şekillerde ışık-bandı içerisinde nesneleri tespit eder. Geçmişte, bu amaca yönelik olarak birden çok sensör ve oldukça çok iş gerekli idi.

Güvenlik için cihaz modelleri

Diğer taraftan, SLS 46C tek ışın demetli güvenlik cihazı (tip 2, tip 4), etkili makine muhafazası için önceden tayin edilmiştir. Bunlar tip 2 sensörlerin yanı sıra tip 4 olarak da kullanılabilir. MSI-TRM güvenlik izleme cihazı ile, SLS 46C fotoelektrik sensörler tip 4 sensör olurlar, MSI-TR1 ile tip 2sensör olurlar.cTip 4 sensörler şu anda özellikle uygundur. Bunun sebebi uyarlanmış standartlar IEC 61496-1 ve EN 614961-1 tip 2 sensörler için Performans Seviyesini PL d’den PL c’ye düşürmektedir. Sonuç olarak, eğer risk değerlendirme Performans Seviyesi PL d gerektiriyorsa, tip 2 sensörler ile emniyet artık mümkün değildir. Bu amaçla şimdi mutlaka tip 4 sensörler kullanılmalıdır. Leuze elektronic’den yeni SLS 46C koruyucu sensörler burada uygun bir çözüm sunmaktadır.

KaydetKaydet

KaydetKaydet

KaydetKaydet

KaydetKaydet

KaydetKaydet

KaydetKaydet

KaydetKaydet

KaydetKaydet

KaydetKaydet

KaydetKaydet

RELATED ARTICLES

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Popüler Yazılar

Son Yorumlananlar